LANDSCAPES - Fotokniha od Saal Digital

LANDSCAPES - Fotokniha od Saal Digital

Před pár měsíci jsem měl možnost otestovat kvalitu fotoknihy od firmy SAAL Digital. Rozhodl jsem se udělat nezvyklý čtvercový formát a vybrat jedny z mých oblíbených krajinek. Proto vznikla moje fotokniha "LANDSCAPES". Výhodou čtvercového formátu je, že pokud necháme celou dvoustranu potisknout, vznikne krásné širokoúhlé panorama, což je na fotky krajinek ideální. Kniha má 12 listů, což znamená 26 stran, neboť SAAL fotokniha má zevnitř potisknuté i tvrdé desky.

Dodnes jsem měl možnost vystřídat 3 různé firmy, které tisknou fotoknihy a mám za sebou sestavování zhruba 15 fotoknih. Program od SAAL Digital je poměrně jednoduchý a líbí se mi, že automaticky zarovnává fotky podle všech možných hran, sousedních fotek, atd. Toto není samozřejmostí každého programu. Sestavení fotoknihy tak proběhlo vcelku bez problémů a netrvalo zbytečně dlouho.

Co se mi na fotoknize od SAAL Digital velice líbí, je materiál, na který bylo tisknuto. Nebyl totiž použit klasický papír, ale plastová fólie. Ne každému se to může líbit, já jsem byl s provedením ale velmi spokojen. Jedinou nepatrnou nevýhodou tohoto materiálu je jeho větší tloušťka oproti fotopapíru. To by mohlo ale vadit jen v případě, že chcete knihu mít co nejtenčí a tisknete více listů.

Kvalita a detailnost tisku a věrnost barev je velmi dobrá. Tady nemám žádné výhrady. Bez chyby byly potisknuty i desky.

Závěrem bych řekl, že fotokniha od SAAL Digital sice není nejlevnější, ale je opravdu kvalitně provedená a zaujme především náročnější zákazníky, kteří hledají kvalitu.